Olivbröd 2 st

 
25 gram jäst
3 dl vatten
0,75 tsk salt
1 tsk socker
0,25 dl olivolja
1 tsk oregano
7 ½ dl vetemjöl
½ dl gröna hackade oliver
½ dl svarta hackade oliver
 
Smula jästen i en bunke och häll på fingervarmt vatten. Rör tills det löst sig
Tillsätt salt socker olivolja, oregano och mjöl.
Arbeta ihop till en deg. (5 min i maskin 10 min för hand)
Låt jäsa i 30 min
 
Ta upp degen på ett bakbord arbeta in oliverna och tillsätt mer mjöl om det behövs
Dela i 2 bitar och forma dem till limpor.
Lägg den på en plåt, snitta några snitt på snedden över brödet.
Täck med bakduk och jäs i 30 min
Sätt ugnen på 225 grader
 
Grädda ca 20 minuter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0