Kalaspuffkakor 60 st
200 gram margarin
2 dl socker
2 ägg
2 dl hackad blockchoklad
4 dl kalaspuffar
3 dl Vetemjöl
1 dl jordnötter
1 tsk bakpulver
Rör margarin och socker poröst
Blanda i ett ägg i taget.
Rör till jämn smet
Rör i övriga ingredienser
Klicka ut smeten på bakplåtspapper
(brukar bli ca 3 plåtar)
Grädda 175 grader 8 minuter.
2 dl socker
2 ägg
2 dl hackad blockchoklad
4 dl kalaspuffar
3 dl Vetemjöl
1 dl jordnötter
1 tsk bakpulver
Rör margarin och socker poröst
Blanda i ett ägg i taget.
Rör till jämn smet
Rör i övriga ingredienser
Klicka ut smeten på bakplåtspapper
(brukar bli ca 3 plåtar)
Grädda 175 grader 8 minuter.
Sockerbullar 15 st
4 dl vetemjöl
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g margarin
1 ½ dl mjölk
marmelad
Blanda ihop ingrediensarna och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 15 bitar, forma runda bullar, gör en fördjupning i varje bulle och lägg i en klick marmelad.
Platta försiktigt till bullarna och grädda i stekpanna
Pensla bullarna med lite flytande margarin och doppa dem i socker.
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g margarin
1 ½ dl mjölk
marmelad
Blanda ihop ingrediensarna och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 15 bitar, forma runda bullar, gör en fördjupning i varje bulle och lägg i en klick marmelad.
Platta försiktigt till bullarna och grädda i stekpanna
Pensla bullarna med lite flytande margarin och doppa dem i socker.
Tunnbröd 8 - 10 kakor
7 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
ev, brödkryddor
2 msk flytande margarin
1 msk sirap
4 dl filmjölk
Blanda alla ingredienser, knåda ihop till en deg, dela i 8 - 10 bitar.
Kavla ut (helst med kruskavel, men det går bra med en PET-flaska fylld med vatten också)
Grädda i stekpanna eller lägg aluminiumfolie på grillgaller, 2 min per sida brukar räcka
1 msk bakpulver
1 tsk salt
ev, brödkryddor
2 msk flytande margarin
1 msk sirap
4 dl filmjölk
Blanda alla ingredienser, knåda ihop till en deg, dela i 8 - 10 bitar.
Kavla ut (helst med kruskavel, men det går bra med en PET-flaska fylld med vatten också)
Grädda i stekpanna eller lägg aluminiumfolie på grillgaller, 2 min per sida brukar räcka
Friterade räkor med korianderdip
Räkor stora eller små, crabsticks eller kräftstjärtar
Frityrsmet
1 ägg
1 ½ dl vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk cayennepeppar
olja till fritering
Doppa skaldjuren i frityrsmeten och fritera dem i olja så att de är gyllenbruna.
Korianderdip
1 knippe koriander grovhackad
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
2 msk pressad citron
1 msk rivet citronskal
1 ½ msk socker
1 tsk mald spiskummin
5 msk olivolja
Har du en matberedare är denna exemplarisk att använda när du gör denna dip.
Lägg alla ingredienser utom oljan i matberedaren mixa och häll sedan oljan genom matarhålet och låt såsen mixas tills den är väl genomarbetad.
Frityrsmet
1 ägg
1 ½ dl vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk cayennepeppar
olja till fritering
Doppa skaldjuren i frityrsmeten och fritera dem i olja så att de är gyllenbruna.
Korianderdip
1 knippe koriander grovhackad
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
2 msk pressad citron
1 msk rivet citronskal
1 ½ msk socker
1 tsk mald spiskummin
5 msk olivolja
Har du en matberedare är denna exemplarisk att använda när du gör denna dip.
Lägg alla ingredienser utom oljan i matberedaren mixa och häll sedan oljan genom matarhålet och låt såsen mixas tills den är väl genomarbetad.
Fyllda körsbärstomater
Dela körsbärstomater i hälften och gröp ur kärnorna.
Mixa:
Kokta ägg och gröna oliver samt peppar
Fyll tomatskålarna
Mixa:
Kokta ägg och gröna oliver samt peppar
Fyll tomatskålarna
Potatisklyftor med vitlöksdip
1 - 2 burkar inlagda potatisar
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
Klyfta potatisarna (praktiska och mjuka så även min 5-åring fixar det momentet)
Lägg dem i en skål och tillsätt övriga ingredienser.
Blanda (HÄR gillar 5-åringen att rycka in och gärna erbjuda sina händer!)
Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 225 grader
2 vitlökar (klyftas och skalas, lägges sedan i en ugnsfast form)
1 msk olivolja (ringlas över)
Grädda i ugnen 25 minuter, låt svalna
Blanda sedan:
5 msk naturell yoghurt
4 msk majonäs
paprika pulver
salt
...och sedan vitlöken när den svalnat så pass att du kan hantera och hacka den
Sätt in potatisarna i ugnen (tar ca 20 min) tills de fått färg.
Dippa och njut!
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
Klyfta potatisarna (praktiska och mjuka så även min 5-åring fixar det momentet)
Lägg dem i en skål och tillsätt övriga ingredienser.
Blanda (HÄR gillar 5-åringen att rycka in och gärna erbjuda sina händer!)
Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 225 grader
2 vitlökar (klyftas och skalas, lägges sedan i en ugnsfast form)
1 msk olivolja (ringlas över)
Grädda i ugnen 25 minuter, låt svalna
Blanda sedan:
5 msk naturell yoghurt
4 msk majonäs
paprika pulver
salt
...och sedan vitlöken när den svalnat så pass att du kan hantera och hacka den
Sätt in potatisarna i ugnen (tar ca 20 min) tills de fått färg.
Dippa och njut!