Matjesröra 8 - 10 portioner

400 gram matjessill
1 rödlök
4 kokta ägg
400 gram kokt färskpotatis
2 dl gräddfil
½ dl majonäs
nymalen svartpeppar
1 bunt gräslök

Skär sillen i bitar. Skala och hacka rödlöken fint. Skala och hacka äggen. Skär kokt kall potatis i tärningar.
Blanda i gräddfil, majonäs, svartpeppar och strimlad gräslök.

Avokado- opch Laxrulle ca 16 bitar

2oo gram tunt skivad gravad lax
2 avokados
1 tsk pressad citronsaft
salt och svartpeppar
1 vitlöksklyfta
3 kakor fykantigt mjukt tunnbröd

Dela och mosa avokadon, rör i citron, salt och peppar
Pressa i vitlöken
Bred ut röran på tunnbröden, lägg på laxskivor och rulla ihop
Skär och servera.

Laxpiroger

24 stycken

Pirogdeg:
4½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
350 g kokt riven potatis
100 gram smör

Fyllning
½ purjolök, skivad och förvälld
75 gram champinjonerm, hackade
200 gram kallrökt lax finstrimlad
100 gram kräftstjärtar, hackade
2 kokta hackade ägg
½ citron, rivet skal
½ dl hackad dill
1 krm svartpeppar.

Penslas med 1 uppvispat ägg
Dekoreras med sesamfrön.

Sätt ugnen på 225 grader
Blanda ihop fyllningen
Arbeta ihop degen, dela den i två delar och kavla ut en del i taget till 30 * 40 cm
Tag ut rundlar med mått ca 10 cm stora
Lägg en klick fyllning i varje, tryck till piroger, pensa med ägg och grädda ca 10  - 15 min

RSS 2.0