Sachertårta

125 g smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 6 ägg
  • 125 g mörk choklad (70 %)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ¼ dl socker
  • Fyllning
  • 1 dl aprikosmarmelad/pure
  • Glasyr
  • ½ dl vatten
  • 1 dl socker
  • 125 g mörk choklad (70 %)
  • Garnering
  • Flagor av mörk choklad
  • Sätt ugnen på 175 grader.

    Smörj och bröa en springform 25 cm diametern

    Vispa florsocker och smör vitt och pösigt.

    Tillsätt äggulorna en i taget.

    Hacka chokladen och låt den smälta över vattenbad under omrörning. Tillsätt sedan i äggsmeten.

    Rör ner mjölet i chokladsmeten.

    Vispa äggvitorna till hårt skum, blanda ner sockret. Vänd ner det i chokladsmeten

    Häll smeten i bakformen
    Grädda kakan i ugnen, c:a 45 minuter. Låt den kallna på galler.

    Koka en sockerlag av vatten och strösocker till glasyren.

    Smält chokladen över vattenbad. Rör ner den i sockerlagen.

    Låt glasyren svalna lite.

    Dela kakan i två bottnar. Bred marmelad/pure mellan bottnarna och lägg ihop dem.

    Bred chokladglasyren över kakan och ställ den svalt tills glasyren stelnat.


    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0