Jitterbuggar
Jitterbuggar 25 stycken
150 g smör eller margarin
3/4 dl socker
3 ½ dl vetemjöl
Maräng:
2 äggvitor + ett par droppar ättiksprit
1 ½ dl socker
Gör så här:
Hacka samman fett, socker och mjöl till en deg.
Lägg den att vila kallt i ½ - 1 timme
Mät upp äggvitorna till marängen i en bunke och låt den stå framme så att vitorna får rumstemperatur.
Kavla mördegen mellan två smörpapper så att den blir 28 *35 cm.
Droppa i ättikspriten i äggvitorna och vispa till hårt skum
Tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa tills den är styv och blank.
Bred marängsmeten jämt över mördegen.
Rulla ihop allt som en rulltårta med hjälp av smörpapperet.
Låt rullen ligga kvar i papperet och lägg allt i frysen i en timme.
Sätt ugnen på 175 grader
Ta fram rullen och skär med vass kniv i 1cm tjock skivor, doppa kniven i kallt vatten emellanåt.
Lägg på plåt, grädda tills de börjar få färg ca 15 minuter.
150 g smör eller margarin
3/4 dl socker
3 ½ dl vetemjöl
Maräng:
2 äggvitor + ett par droppar ättiksprit
1 ½ dl socker
Gör så här:
Hacka samman fett, socker och mjöl till en deg.
Lägg den att vila kallt i ½ - 1 timme
Mät upp äggvitorna till marängen i en bunke och låt den stå framme så att vitorna får rumstemperatur.
Kavla mördegen mellan två smörpapper så att den blir 28 *35 cm.
Droppa i ättikspriten i äggvitorna och vispa till hårt skum
Tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa tills den är styv och blank.
Bred marängsmeten jämt över mördegen.
Rulla ihop allt som en rulltårta med hjälp av smörpapperet.
Låt rullen ligga kvar i papperet och lägg allt i frysen i en timme.
Sätt ugnen på 175 grader
Ta fram rullen och skär med vass kniv i 1cm tjock skivor, doppa kniven i kallt vatten emellanåt.
Lägg på plåt, grädda tills de börjar få färg ca 15 minuter.
Kommentarer
Trackback