Römgröt och fisk

Römgröt och fisk

8 hekto röding eller öring
ca 2 - 3 liter vatten
½ - 1 msk salt
1  hackad gul lök
10 kryddpepparkorn

Koka upp vatten, salt och pepparkorn
Lägg i fisken så att vattnet täcker
Lägg i löken
Koka 10 - 20 minuter

Koka ihop:
6 dl grädde (får du tag på norsk Römme så är det det bästa, går att göra på gräddfil med)
1 dl vetemjöl
½ tsk salt
½ dl mjölk

Vispa hela tiden tills gröten släpper kastrullen.
Späd eventuellt med mjölk om den blir för tjock.

Servera den kokta fisken med potatis (helst mandel om du får tag på det). En klick röm-gröt som du strör kanel och socker på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0