Parfait med papayacoulis



Parfait med papayacoulis

3 äggvitor
1 tsk pressad citronsaft
1 msk honung
1 dl socker
2 dl vispgrädde

Coulis:
300 gram papaya
½ dl vatten
3/4 dl socker
3  tsk citronsaft

Blanda Äggvitor, citronsaft, honung och socker i en skål och ställ i vattenbad.
Vispa tills den når en temp på 60 grader.
Tag av värmen och vispa med elvisp tills den är marängliknande.

Vispa grädden och vänd ner i parfaitblandningen till en luftig smet.

Häll i 4 portionsformar (typ, vinglas, efterrättsskålar eller dylikt)
Ställ i frysen i 2 - 3 timmar.

Servera med färsk frukt och Coulis-såsen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0