Morotssoppa

Morotssoppa
10 personer

1 kg morötter
1 kg tomater
1 liter vatten
1 ½ tsk salt
4 vitlöksklyftor
3 msk tomatpure
peppar
1 tsk söndersmulade kryddor av lagerblad, timjan och rosmarin

Koka upp lite vatten i en kastrull och lägg ner tomaterna sedan de stuckits i skalet med en gaffel. Ta upp dem när skalen spruckit och dra av skalen.

Koka upp vattnet med saltet i en stor kastrull. lägg ner de skrapade morötterna sedan de skurits i bitar.
Skär tomaterna i bitar och lägg i dem att koka med.

Skala vitlöksklyftorna och lägg i dem hela i spadet.

Koka alltsammans i 20 minuter.

Sila från spadet och spara det. (Den som bara vill ha en svag smak av vitlök plockar upp alla klyftorna ur grönsaksblandningen.)

Kör grönsaksblandningen i en matberedare eller mixer.
Blanda grönsakspurén med spadet.

Krydda med tomatpuré, mer salt om det behövs, peppar och örtkryddor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0