Morotssoppa
Morotssoppa
10 personer
1 kg morötter
1 kg tomater
1 liter vatten
1 ½ tsk salt
4 vitlöksklyftor
3 msk tomatpure
peppar
1 tsk söndersmulade kryddor av lagerblad, timjan och rosmarin
Koka upp lite vatten i en kastrull och lägg ner tomaterna sedan de stuckits i skalet med en gaffel. Ta upp dem när skalen spruckit och dra av skalen.
Koka upp vattnet med saltet i en stor kastrull. lägg ner de skrapade morötterna sedan de skurits i bitar.
Skär tomaterna i bitar och lägg i dem att koka med.
Skala vitlöksklyftorna och lägg i dem hela i spadet.
Koka alltsammans i 20 minuter.
Sila från spadet och spara det. (Den som bara vill ha en svag smak av vitlök plockar upp alla klyftorna ur grönsaksblandningen.)
Kör grönsaksblandningen i en matberedare eller mixer.
Blanda grönsakspurén med spadet.
Krydda med tomatpuré, mer salt om det behövs, peppar och örtkryddor.
10 personer
1 kg morötter
1 kg tomater
1 liter vatten
1 ½ tsk salt
4 vitlöksklyftor
3 msk tomatpure
peppar
1 tsk söndersmulade kryddor av lagerblad, timjan och rosmarin
Koka upp lite vatten i en kastrull och lägg ner tomaterna sedan de stuckits i skalet med en gaffel. Ta upp dem när skalen spruckit och dra av skalen.
Koka upp vattnet med saltet i en stor kastrull. lägg ner de skrapade morötterna sedan de skurits i bitar.
Skär tomaterna i bitar och lägg i dem att koka med.
Skala vitlöksklyftorna och lägg i dem hela i spadet.
Koka alltsammans i 20 minuter.
Sila från spadet och spara det. (Den som bara vill ha en svag smak av vitlök plockar upp alla klyftorna ur grönsaksblandningen.)
Kör grönsaksblandningen i en matberedare eller mixer.
Blanda grönsakspurén med spadet.
Krydda med tomatpuré, mer salt om det behövs, peppar och örtkryddor.
Kommentarer
Trackback