Lyxig chokladtårta



Lyxig chokladtårta

14 - 16 bitar

150 gram smör eller margarin
150 gram mörk choklad
6 cl madeira (eller som jag använde whiskey) ;)
3 dl sylt (Sara Begner använder körsbär, själv använde jag plommon)
1 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 ägg

chokladglasyr:
150 gram mörk choklad
2 msk smör eller margarin
2 msk råsocker
2 msk kaffe

garnering:
frukt
ev, pinjenötter

Sätt ugnen på 175 grader

Smält smöret tillsätt chokladen, madeiran (whiskeyn) och sylten.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd i chokladsmeten.

Vispa upp äggen och tillsätt dom.

Grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen

Glasyren:
Smält chokladen i vattenbad eller i micro.
Tillsätt smör, socker och kaffe, rör till slät smet.

När kakan kallnat, häll över glasyren och dekorera med frukt eller bär som går bra ihop med choklad. :)

Servera med grädde eller vaniljglass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0