Lax och räkpasta med apelsin
Lax och räkpasta med apelsin
400 gram pasta
400 gram laxfile (gravad eller rökt)
500 gram räkor med skal
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 dl grönsaksbuljong
1 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
1/2 tsk timjan
rivet skal och pressad saft av 1 apelsin
2 krm salt
1/2 krm cayenne peppar
(200gram fänkål)
Skala räkorna
Lägg skalet i en stekpanna, häll i olja. Fräs några minuter
Tillsätt tomatpuré, buljong och vin, koka ca 10 minuter.
Sila bort räkskalen och tillsätt créme fraiche. Smaksätt med timjan, apelsin, salt och peppar. Skala och hacka vitlöken och ev. fänkål. Tillsätt i såsen.
Slutligen, skiva laxen. Tillsätt lax och räkor och låt såsen bli varm.
Ätes (helst) med färsk pasta.
(ur Bonniers stora kokbok)
Kommentarer
Trackback