Lax med lönnsirap och crépes

Lax med lönnsirap och crépes
4 portioner

1 kg lax
smör och olja

Marinad
3 msk finstrimlad ingefära
2 finstrimlade chilifrukter
2 finhackade schlottenlökar
2 dl Kikkoman soja
2 dl lönnsirap
1 dl solrosolja
svartpeppar

Crépes
3 ägg
5 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
100 gram färsk spenat (ja... jag gillar spenat) ;)
1 finhackad vitlöksklyfta
smör
  • Putsa laxen
  • Blanda alla ingredienser till marinaden och häll upp den i en form.
  • Skär laxen i kuber och lägg i marinaden i minst 1 timme
  • tag upp laxen torka den noga med hushållspapper, spara marinaden
  • Fräs spenaten och mixa den i matberedare med vitlök
  • Vispa i äggen och tillsätt vetemjöl och salt
  • Vispa i mjölken

    Tag sedan laxen och bryn i smör och olja så den får en fin yta.
    Tag upp laxen

    Häll marinaden i stekpannan och låt den reducera på svag värme till cirka en tredjedel återstår.

    Stek crépes, lägg i lax och den reducerade marinaden.

    Servera med Créme fraiche och sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0