Lax med lönnsirap och crépes
Lax med lönnsirap och crépes
4 portioner
1 kg lax
smör och olja
Marinad
3 msk finstrimlad ingefära
2 finstrimlade chilifrukter
2 finhackade schlottenlökar
2 dl Kikkoman soja
2 dl lönnsirap
1 dl solrosolja
svartpeppar
Crépes
3 ägg
5 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
100 gram färsk spenat (ja... jag gillar spenat) ;)
1 finhackad vitlöksklyfta
smör
4 portioner
1 kg lax
smör och olja
Marinad
3 msk finstrimlad ingefära
2 finstrimlade chilifrukter
2 finhackade schlottenlökar
2 dl Kikkoman soja
2 dl lönnsirap
1 dl solrosolja
svartpeppar
Crépes
3 ägg
5 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
100 gram färsk spenat (ja... jag gillar spenat) ;)
1 finhackad vitlöksklyfta
smör
-
Putsa laxen
-
Blanda alla ingredienser till marinaden och häll upp den i en form.
-
Skär laxen i kuber och lägg i marinaden i minst 1 timme
-
tag upp laxen torka den noga med hushållspapper, spara marinaden
-
Fräs spenaten och mixa den i matberedare med vitlök
-
Vispa i äggen och tillsätt vetemjöl och salt
-
Vispa i mjölken
Tag sedan laxen och bryn i smör och olja så den får en fin yta.
Tag upp laxen
Häll marinaden i stekpannan och låt den reducera på svag värme till cirka en tredjedel återstår.
Stek crépes, lägg i lax och den reducerade marinaden.
Servera med Créme fraiche och sallad.
Kommentarer
Trackback