Lasagne alla Bolognese
Lasagne alla Bolognese
4 portioner (räcker till MÅNGA fler)
1 gul lök
1 morot
Hackas/rives i matberedare (kan bero på att vissa barn..... har en förmåga att hitta de där stoooora lökbitarna som kan dyka upp) ;)
Fräs lök, morot i 4 msk olivolja tillsammans med lite smör och lite salt.
Tillsätt:
500 gram köttfärs
50 gram bacon eller skinka
(150 gram hackad kycklinglever)
Låt allt steka tills det är nästan krispigt.
Häll så i:
1 dl rödvin (låt det koka in)
Tillsätt sedan:
800 gram krossade tomater
Låt allt koka 1 1/2 - 2 timmar. Verkar det koka "torrt" späd på med köttbuljong.
Avsmaka med salt peppar och muskot
Tillsätt gärna 2 msk tomatpuré
Bechamelsås:
50 gram smör
7 msk vetemjöl
8 dl mjölk
salt och muskotnöt
Varva en form med köttfärs och bechamelsås, lasagneplattor osv.
Avsluta alltid med köttfärs och bechamelsås.
Ha gärna parmesanost till.
Den är mäktig, mycket mäktig men ack så god.
4 portioner (räcker till MÅNGA fler)
1 gul lök
1 morot
Hackas/rives i matberedare (kan bero på att vissa barn..... har en förmåga att hitta de där stoooora lökbitarna som kan dyka upp) ;)
Fräs lök, morot i 4 msk olivolja tillsammans med lite smör och lite salt.
Tillsätt:
500 gram köttfärs
50 gram bacon eller skinka
(150 gram hackad kycklinglever)
Låt allt steka tills det är nästan krispigt.
Häll så i:
1 dl rödvin (låt det koka in)
Tillsätt sedan:
800 gram krossade tomater
Låt allt koka 1 1/2 - 2 timmar. Verkar det koka "torrt" späd på med köttbuljong.
Avsmaka med salt peppar och muskot
Tillsätt gärna 2 msk tomatpuré
Bechamelsås:
50 gram smör
7 msk vetemjöl
8 dl mjölk
salt och muskotnöt
Varva en form med köttfärs och bechamelsås, lasagneplattor osv.
Avsluta alltid med köttfärs och bechamelsås.
Ha gärna parmesanost till.
Den är mäktig, mycket mäktig men ack så god.
(ur Det goda Italien av Peter Loewe)
Kommentarer
Trackback