Karelska piroger

Karelskapiroger.

 Deg:
2 dl vatten
1 tsk salt
2,5 dl rågmjöl
2,5 dl vetemjöl

Fyllning:
4 portioner risgrynsgröt

Sätt ugnen på 225 grader.
Vatten, salt och mjöl knådas till en seg deg.
Degen delas i cirka 14 lika stora bollar som kavlas ut till avlånga kakor. 
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
Bred ut risgrynsgröt i mitten på kakorna.
Vik upp kanterna runt om och rynka ihop kanterna med fingertopparna.
 
Grädda i ca 10 minuter.
Direkt efter gräddningen doppas pirogerna hastigt i det kokande vatten och smör.
(2dl vatten 2msk smör och lite salt) 

Kan frysas ner och sedan plockas upp när det är dax att grilla.

När de är varma bred då på en blandning av hackat
hårdkokt ägg + margarin + salt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0