Kall gurksoppa

Kall Gurksoppa 4 - 6 personer

3 gurkor a 450 gram
1 purjolök (det vita)
2 msk smör
1 lagerblad
1 msk vetemjöl
7 dl kycklingbuljong
1 tsk salt
2 ½ dl grädde
2 msk pressad citronsaft
1 msk finhackad dill

Dkala och skiva två av gurkorna.
Skiva purjolöken
Fräs gurka och lök i smöret ca 5 min
Tillsätt lagerblad, vetemjöl och häll på buljong och salt
Sjud ca 30 min
Ta upp lagerbladet
Mixa soppan och sila. Låt kallna.

Tillsätt grädde, citronsaft och dill.
Skala och kärna ur återstående gurkor och skär den i halvmånar.
Blanda i gurkbitarna i soppan
Smaka av med ev. mer salt, peppar och ställ allt i kylen minst 30 min innan servering.

Servera med en klick creme fraiche

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0