Italiensk fisk i sötsur sås

Fisk i sötsur sås

800 gram vit fisk
1 dl vetemjöl
olivolja
chilipeppar
3 msk hackad gullök
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad bladpersilja
1 tsk strösocker
1 dl vitt vin
2 msk vitvinsvinäger
400 gram krossade tomater
1 rivet äpple
rivet skal från 1 citron
ev. rostade pinjenötter

Doppa fiskfiléerna i mjöl
Stek gyllenbruna i olivolja
Låt rinna av på hushållspapper

Värm olja i en kastrull, häll i löken och persiljan.
Låt den få färg.
Tillsätt socker, vin och vinäger och låt koka in.
Häll i krossade tomater och koka upp.'Lägg i äpple och citronskal.
Koka under lock i 25 minuter
(tillsätt varmt vatten om såsen skulle bli för tjock)

Lägg i fisken och låt allt bli varmt.
Strö nötter över.

Servera med kokt potatis eller som vi med bakpotatis.

(ur Det goda Italien av Peter Loewe)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0