Italiensk fisk i sötsur sås
Fisk i sötsur sås
800 gram vit fisk
1 dl vetemjöl
olivolja
chilipeppar
3 msk hackad gullök
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad bladpersilja
1 tsk strösocker
1 dl vitt vin
2 msk vitvinsvinäger
400 gram krossade tomater
1 rivet äpple
rivet skal från 1 citron
ev. rostade pinjenötter
Doppa fiskfiléerna i mjöl
Stek gyllenbruna i olivolja
Låt rinna av på hushållspapper
Värm olja i en kastrull, häll i löken och persiljan.
Låt den få färg.
Tillsätt socker, vin och vinäger och låt koka in.
Häll i krossade tomater och koka upp.'Lägg i äpple och citronskal.
Koka under lock i 25 minuter
(tillsätt varmt vatten om såsen skulle bli för tjock)
Lägg i fisken och låt allt bli varmt.
Strö nötter över.
Servera med kokt potatis eller som vi med bakpotatis.
(ur Det goda Italien av Peter Loewe)
800 gram vit fisk
1 dl vetemjöl
olivolja
chilipeppar
3 msk hackad gullök
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad bladpersilja
1 tsk strösocker
1 dl vitt vin
2 msk vitvinsvinäger
400 gram krossade tomater
1 rivet äpple
rivet skal från 1 citron
ev. rostade pinjenötter
Doppa fiskfiléerna i mjöl
Stek gyllenbruna i olivolja
Låt rinna av på hushållspapper
Värm olja i en kastrull, häll i löken och persiljan.
Låt den få färg.
Tillsätt socker, vin och vinäger och låt koka in.
Häll i krossade tomater och koka upp.'Lägg i äpple och citronskal.
Koka under lock i 25 minuter
(tillsätt varmt vatten om såsen skulle bli för tjock)
Lägg i fisken och låt allt bli varmt.
Strö nötter över.
Servera med kokt potatis eller som vi med bakpotatis.
(ur Det goda Italien av Peter Loewe)
Kommentarer
Trackback