Laxpiroger
24 stycken
Pirogdeg:
4½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
350 g kokt riven potatis
100 gram smör
Fyllning
½ purjolök, skivad och förvälld
75 gram champinjonerm, hackade
200 gram kallrökt lax finstrimlad
100 gram kräftstjärtar, hackade
2 kokta hackade ägg
½ citron, rivet skal
½ dl hackad dill
1 krm svartpeppar.
Penslas med 1 uppvispat ägg
Dekoreras med sesamfrön.
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda ihop fyllningen
Arbeta ihop degen, dela den i två delar och kavla ut en del i taget till 30 * 40 cm
Tag ut rundlar med mått ca 10 cm stora
Lägg en klick fyllning i varje, tryck till piroger, pensa med ägg och grädda ca 10 - 15 min
Pirogdeg:
4½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
350 g kokt riven potatis
100 gram smör
Fyllning
½ purjolök, skivad och förvälld
75 gram champinjonerm, hackade
200 gram kallrökt lax finstrimlad
100 gram kräftstjärtar, hackade
2 kokta hackade ägg
½ citron, rivet skal
½ dl hackad dill
1 krm svartpeppar.
Penslas med 1 uppvispat ägg
Dekoreras med sesamfrön.
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda ihop fyllningen
Arbeta ihop degen, dela den i två delar och kavla ut en del i taget till 30 * 40 cm
Tag ut rundlar med mått ca 10 cm stora
Lägg en klick fyllning i varje, tryck till piroger, pensa med ägg och grädda ca 10 - 15 min
Kommentarer
Trackback