Chokladsalami
1 pkt mariekex
1 ½ dl mjölk
2 tsk romessens
300 g florsocker
100 g margarin
½ dl kakao
1 äggula
50 g valnötter
1 dl russin
rivet skal av ½ citron
1 tsk vaniljsocker
plastfolie
Bryt sönder kexen i en skål
Blanda i mjölk och romessens
Mät upp 1 ½ dl florsocker i en skål och blanda i vaniljsockret
Bred ut det på en stor blit plastfolie
Häll i resten av florsockret i skålen med kex och mjölk
Tillsätt margarin i bitar
Tillsätt kakao och äggulan
Rör om till en jämn smet
Hacka valnötterna grovt
Riv citronskal
Blanda det i smeten tillsammans med russin
Forma smeten till en lång korv på plastfolien
Rulla runt korven i florsockret eller klappa in florsockret på de ställen som behövs
Klä in korven i plastfolien med ett tjockt lager florsocker runt om korven
Vrid ändarna på plastfolien och lägg in den i kylen några timmar
Ta fram den och skär tjocka skivor.
Ät och njut
1 ½ dl mjölk
2 tsk romessens
300 g florsocker
100 g margarin
½ dl kakao
1 äggula
50 g valnötter
1 dl russin
rivet skal av ½ citron
1 tsk vaniljsocker
plastfolie
Bryt sönder kexen i en skål
Blanda i mjölk och romessens
Mät upp 1 ½ dl florsocker i en skål och blanda i vaniljsockret
Bred ut det på en stor blit plastfolie
Häll i resten av florsockret i skålen med kex och mjölk
Tillsätt margarin i bitar
Tillsätt kakao och äggulan
Rör om till en jämn smet
Hacka valnötterna grovt
Riv citronskal
Blanda det i smeten tillsammans med russin
Forma smeten till en lång korv på plastfolien
Rulla runt korven i florsockret eller klappa in florsockret på de ställen som behövs
Klä in korven i plastfolien med ett tjockt lager florsocker runt om korven
Vrid ändarna på plastfolien och lägg in den i kylen några timmar
Ta fram den och skär tjocka skivor.
Ät och njut
Jordnötskonfekt
200 g mörk choklad
200 g jordnötssmör
200 g florsocker
3 msk kakao
3 msk nescafé
2 msk vispgrädde
50 g hela hasselnötskärnor
bakplåtspapper
Klä en form med bakplåtspapper
Bryt chokladen i bitar och smält dem i vattenbad
Rör ner jordnötssmöret i den smälta chokladen
Tillsätt övriga ingredienser utom hasselnötterna
Rör blandningen slät och smidig
Häll upp smeten och bred ut den på bakplåtspapperet
Tryck ner hasselnötskärnorna i smeten
Kyl tills allt stelnat
Skär bitar och förvara svalt
200 g jordnötssmör
200 g florsocker
3 msk kakao
3 msk nescafé
2 msk vispgrädde
50 g hela hasselnötskärnor
bakplåtspapper
Klä en form med bakplåtspapper
Bryt chokladen i bitar och smält dem i vattenbad
Rör ner jordnötssmöret i den smälta chokladen
Tillsätt övriga ingredienser utom hasselnötterna
Rör blandningen slät och smidig
Häll upp smeten och bred ut den på bakplåtspapperet
Tryck ner hasselnötskärnorna i smeten
Kyl tills allt stelnat
Skär bitar och förvara svalt
Vit limetryffel
ca 25 stycken
Tryffelsmet
200 gram vit choklad
1 dl vispgrädde
2 msk osaltat smör
Smaksättning
1 vaniljstång
pressad saft från ½ lime
Garnering
½ dl socker
någon droppe grön karamellfärg
rivet skal från 1 lime
Bryt chokladen i mindre bitar i en bunke
Skrapa ur vaniljstången, lägg stången och innehållet i en kastrull tillsammans med grädde och smör.
Koka upp, ställ åt sidan i 5 minuter
Ta upp vaniljstången och ge grädden ytterligare ett uppkok
Häll den heta blandningen över chokladbitarna.
Rör om tills chokladen smält och krämen är slät.
Vänd ner limesaften i smeten
Ställ ikylskåp en stund för att stelna.
Färga sockret med karamellfärgen, tillsätt limeskalet och häll allt i en plastpåse.
Forma runda kulor.
Lägg i kulorna en åt gången i påsen och skaka runt
Förvaras svalt
Tryffelsmet
200 gram vit choklad
1 dl vispgrädde
2 msk osaltat smör
Smaksättning
1 vaniljstång
pressad saft från ½ lime
Garnering
½ dl socker
någon droppe grön karamellfärg
rivet skal från 1 lime
Bryt chokladen i mindre bitar i en bunke
Skrapa ur vaniljstången, lägg stången och innehållet i en kastrull tillsammans med grädde och smör.
Koka upp, ställ åt sidan i 5 minuter
Ta upp vaniljstången och ge grädden ytterligare ett uppkok
Häll den heta blandningen över chokladbitarna.
Rör om tills chokladen smält och krämen är slät.
Vänd ner limesaften i smeten
Ställ ikylskåp en stund för att stelna.
Färga sockret med karamellfärgen, tillsätt limeskalet och häll allt i en plastpåse.
Forma runda kulor.
Lägg i kulorna en åt gången i påsen och skaka runt
Förvaras svalt