Chokladsalami
1 pkt mariekex
1 ½ dl mjölk
2 tsk romessens
300 g florsocker
100 g margarin
½ dl kakao
1 äggula
50 g valnötter
1 dl russin
rivet skal av ½ citron
1 tsk vaniljsocker
plastfolie
Bryt sönder kexen i en skål
Blanda i mjölk och romessens
Mät upp 1 ½ dl florsocker i en skål och blanda i vaniljsockret
Bred ut det på en stor blit plastfolie
Häll i resten av florsockret i skålen med kex och mjölk
Tillsätt margarin i bitar
Tillsätt kakao och äggulan
Rör om till en jämn smet
Hacka valnötterna grovt
Riv citronskal
Blanda det i smeten tillsammans med russin
Forma smeten till en lång korv på plastfolien
Rulla runt korven i florsockret eller klappa in florsockret på de ställen som behövs
Klä in korven i plastfolien med ett tjockt lager florsocker runt om korven
Vrid ändarna på plastfolien och lägg in den i kylen några timmar
Ta fram den och skär tjocka skivor.
Ät och njut
1 ½ dl mjölk
2 tsk romessens
300 g florsocker
100 g margarin
½ dl kakao
1 äggula
50 g valnötter
1 dl russin
rivet skal av ½ citron
1 tsk vaniljsocker
plastfolie
Bryt sönder kexen i en skål
Blanda i mjölk och romessens
Mät upp 1 ½ dl florsocker i en skål och blanda i vaniljsockret
Bred ut det på en stor blit plastfolie
Häll i resten av florsockret i skålen med kex och mjölk
Tillsätt margarin i bitar
Tillsätt kakao och äggulan
Rör om till en jämn smet
Hacka valnötterna grovt
Riv citronskal
Blanda det i smeten tillsammans med russin
Forma smeten till en lång korv på plastfolien
Rulla runt korven i florsockret eller klappa in florsockret på de ställen som behövs
Klä in korven i plastfolien med ett tjockt lager florsocker runt om korven
Vrid ändarna på plastfolien och lägg in den i kylen några timmar
Ta fram den och skär tjocka skivor.
Ät och njut
Kommentarer
Trackback