Kalaspuffkakor 60 st

200 gram margarin
2 dl socker
2 ägg
2 dl hackad blockchoklad
4 dl kalaspuffar
3 dl Vetemjöl
1 dl jordnötter
1 tsk bakpulver

Rör margarin och socker poröst
Blanda i ett ägg i taget.
Rör till jämn smet
Rör i övriga ingredienser

Klicka ut smeten på bakplåtspapper
(brukar bli ca 3 plåtar)

Grädda 175 grader 8 minuter.

Sockerbullar 15 st

4 dl vetemjöl
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g margarin
1 ½ dl mjölk
marmelad

Blanda ihop ingrediensarna och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 15 bitar, forma runda bullar, gör en fördjupning i varje bulle och lägg i en klick marmelad.
Platta försiktigt till bullarna och grädda i stekpanna
Pensla bullarna med lite flytande margarin och doppa dem i socker.

Tunnbröd 8 - 10 kakor

7 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
ev, brödkryddor
2 msk flytande margarin
1 msk sirap
4 dl filmjölk

Blanda alla ingredienser, knåda ihop till en deg, dela i 8 - 10 bitar.
Kavla ut (helst med kruskavel, men det går bra med en PET-flaska fylld med vatten också)
Grädda i stekpanna eller lägg aluminiumfolie på grillgaller, 2 min per sida brukar räcka

Friterade räkor med korianderdip

Räkor stora eller små, crabsticks eller kräftstjärtar

Frityrsmet
1 ägg
1 ½ dl vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk cayennepeppar

olja till fritering

Doppa skaldjuren i frityrsmeten och fritera dem i olja så att de är gyllenbruna.

Korianderdip
1 knippe koriander grovhackad
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
2 msk pressad citron
1 msk rivet citronskal
1 ½ msk socker
1 tsk mald spiskummin
5 msk olivolja

Har du en matberedare är denna exemplarisk att använda när du gör denna dip.
Lägg alla ingredienser utom oljan i matberedaren mixa och häll sedan oljan genom matarhålet och låt såsen mixas tills den är väl genomarbetad.

Fyllda körsbärstomater

Dela körsbärstomater i hälften och gröp ur kärnorna.

Mixa:
Kokta ägg och gröna oliver samt peppar

Fyll tomatskålarna

Potatisklyftor med vitlöksdip

1 - 2 burkar inlagda potatisar
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt

Klyfta potatisarna (praktiska och mjuka så även min 5-åring fixar det momentet)
Lägg dem i en skål och tillsätt övriga ingredienser.
Blanda (HÄR gillar 5-åringen att rycka in och gärna erbjuda sina händer!)
Ställ åt sidan.

Sätt ugnen på 225 grader

2 vitlökar (klyftas och skalas, lägges sedan i en ugnsfast form)
1 msk olivolja (ringlas över)

Grädda i ugnen 25 minuter, låt svalna

Blanda sedan:
5 msk naturell yoghurt
4 msk majonäs
paprika pulver
salt
...och sedan vitlöken när den svalnat så pass att du kan hantera och hacka den

Sätt in potatisarna i ugnen (tar ca 20 min) tills de fått färg.
Dippa och njut!

RSS 2.0