Vit limetryffel
ca 25 stycken
Tryffelsmet
200 gram vit choklad
1 dl vispgrädde
2 msk osaltat smör
Smaksättning
1 vaniljstång
pressad saft från ½ lime
Garnering
½ dl socker
någon droppe grön karamellfärg
rivet skal från 1 lime
Bryt chokladen i mindre bitar i en bunke
Skrapa ur vaniljstången, lägg stången och innehållet i en kastrull tillsammans med grädde och smör.
Koka upp, ställ åt sidan i 5 minuter
Ta upp vaniljstången och ge grädden ytterligare ett uppkok
Häll den heta blandningen över chokladbitarna.
Rör om tills chokladen smält och krämen är slät.
Vänd ner limesaften i smeten
Ställ ikylskåp en stund för att stelna.
Färga sockret med karamellfärgen, tillsätt limeskalet och häll allt i en plastpåse.
Forma runda kulor.
Lägg i kulorna en åt gången i påsen och skaka runt
Förvaras svalt
Tryffelsmet
200 gram vit choklad
1 dl vispgrädde
2 msk osaltat smör
Smaksättning
1 vaniljstång
pressad saft från ½ lime
Garnering
½ dl socker
någon droppe grön karamellfärg
rivet skal från 1 lime
Bryt chokladen i mindre bitar i en bunke
Skrapa ur vaniljstången, lägg stången och innehållet i en kastrull tillsammans med grädde och smör.
Koka upp, ställ åt sidan i 5 minuter
Ta upp vaniljstången och ge grädden ytterligare ett uppkok
Häll den heta blandningen över chokladbitarna.
Rör om tills chokladen smält och krämen är slät.
Vänd ner limesaften i smeten
Ställ ikylskåp en stund för att stelna.
Färga sockret med karamellfärgen, tillsätt limeskalet och häll allt i en plastpåse.
Forma runda kulor.
Lägg i kulorna en åt gången i påsen och skaka runt
Förvaras svalt
Kommentarer
Trackback