Rimmad lax med dillstuvad potatis
(tar 2 dagar att göra)
1 1 kg laxfilé
0.5 0.5 dl socker
1 1 dl salt
krossad vitpeppar
hackad dill (med stjälkar och allt)
Dillstuvad potatis:
100 100 g smör
1 1 dl vetemjöl
6 6 dl gräddmjölk
8 8 st kalla kokta potatisar
1 1 knippe hackad dill
Blanda socker, salt, vitpeppar och hackad dill och gnid in laxfilén med blandningen. Ställ in i kylen och rimma i cirka två dygn.
Dillstuvad potatis:
Smält smör och tillsätt mjöl. Späd med mjölk under vispning till en slät sås. Låt koka i 3-5 minuter.Skiva potatisen och hacka dillen under tiden. Blanda sedan i potatisskivorna samt hackad dill i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Melonsallad med fetaost

Melon och Fetaost sallad (4 pers)
100 g vattenmelon
125 g fetaost
½ huvud frisesallad
100 g ruccola sallad
½ kruka mynta
50 g rostade solrosfrön och pumpakärnor
havssalt
Skär vattenmelonen och fetan i kuber.
Riv salladen och blanda med mynta, vattenmelon och fetaost.
Blanda ihop:
½ dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk pressad apelsin
1 msk pressad citron
½ tsk dijonsenap
salt och svartpeppar
Blanda i dressingen
Rosta pumpakärnor och solrosfrön nägra minuter, strö på lite havssalt innan du häller dem över salladen
Friterad fisk i sötsur sås
Friterad fisk i sötsur sås
Frityrsmet:
2 ägg
3 dl vatten
4 dl vetemjöl
salt och peppar
Vispa ihop ingredienserna, doppa fiskbitar i smeten och fritera
1 burk krossade tomater
1 msk pickels, smörgåsgurka eller dylikt
25 gram fett
1 msk maizena
2 msk vinäger
2 msk socker
2 msk sojasås
1 ½ dl fiskbuljong
Lägg alla ingredienser i en gryta (blanda ihop maizena och vinäger tillsammans, då blir det inga klumpar)
Låt det koka, ju längre ju bättre men du kan också använda den efter att den kokat ca 10 min.
Smaka av och fyll på med den ingrediens som du tycker det ska vara mer av. :)
Själv gillar jag att hälla i fikonvinäger, ger en extra sötma och sting i såsen.