Potatisklyftor med vitlöksdip

1 - 2 burkar inlagda potatisar
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt

Klyfta potatisarna (praktiska och mjuka så även min 5-åring fixar det momentet)
Lägg dem i en skål och tillsätt övriga ingredienser.
Blanda (HÄR gillar 5-åringen att rycka in och gärna erbjuda sina händer!)
Ställ åt sidan.

Sätt ugnen på 225 grader

2 vitlökar (klyftas och skalas, lägges sedan i en ugnsfast form)
1 msk olivolja (ringlas över)

Grädda i ugnen 25 minuter, låt svalna

Blanda sedan:
5 msk naturell yoghurt
4 msk majonäs
paprika pulver
salt
...och sedan vitlöken när den svalnat så pass att du kan hantera och hacka den

Sätt in potatisarna i ugnen (tar ca 20 min) tills de fått färg.
Dippa och njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0