Potatisklyftor med vitlöksdip
1 - 2 burkar inlagda potatisar
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
Klyfta potatisarna (praktiska och mjuka så även min 5-åring fixar det momentet)
Lägg dem i en skål och tillsätt övriga ingredienser.
Blanda (HÄR gillar 5-åringen att rycka in och gärna erbjuda sina händer!)
Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 225 grader
2 vitlökar (klyftas och skalas, lägges sedan i en ugnsfast form)
1 msk olivolja (ringlas över)
Grädda i ugnen 25 minuter, låt svalna
Blanda sedan:
5 msk naturell yoghurt
4 msk majonäs
paprika pulver
salt
...och sedan vitlöken när den svalnat så pass att du kan hantera och hacka den
Sätt in potatisarna i ugnen (tar ca 20 min) tills de fått färg.
Dippa och njut!
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
Klyfta potatisarna (praktiska och mjuka så även min 5-åring fixar det momentet)
Lägg dem i en skål och tillsätt övriga ingredienser.
Blanda (HÄR gillar 5-åringen att rycka in och gärna erbjuda sina händer!)
Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 225 grader
2 vitlökar (klyftas och skalas, lägges sedan i en ugnsfast form)
1 msk olivolja (ringlas över)
Grädda i ugnen 25 minuter, låt svalna
Blanda sedan:
5 msk naturell yoghurt
4 msk majonäs
paprika pulver
salt
...och sedan vitlöken när den svalnat så pass att du kan hantera och hacka den
Sätt in potatisarna i ugnen (tar ca 20 min) tills de fått färg.
Dippa och njut!
Kommentarer
Trackback