Friterade räkor med korianderdip

Räkor stora eller små, crabsticks eller kräftstjärtar

Frityrsmet
1 ägg
1 ½ dl vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk cayennepeppar

olja till fritering

Doppa skaldjuren i frityrsmeten och fritera dem i olja så att de är gyllenbruna.

Korianderdip
1 knippe koriander grovhackad
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
2 msk pressad citron
1 msk rivet citronskal
1 ½ msk socker
1 tsk mald spiskummin
5 msk olivolja

Har du en matberedare är denna exemplarisk att använda när du gör denna dip.
Lägg alla ingredienser utom oljan i matberedaren mixa och häll sedan oljan genom matarhålet och låt såsen mixas tills den är väl genomarbetad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0