Gravad hälleflundra
300 gram hälleflundrafilé med skinnet kvar
1 dl strösocker
½ dl salt
10 krossade vitpepparkorn
1 knippa grovt hackad dill
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
1 msk finskuren gräslök
6 msk osaltat smör
färska kryddörter
Gör så här
1. Börja med att grava fisken. Blanda socker, salt och peppar. Klappa in blandningen på fisken, strö över dillen och lägg fisken i kylskåp 1 dygn, gärna i plastpåse.
2. Skrapa av kryddorna och skiva fisken tunt. Lägg skivorna på ett ugnssäkert serveringsfat eller direkt på ugnssäkra tallrikar. Hacka dillen och persiljan och skär gräslöken smått. Strö över de hackade kryddörterna och fördela smöret ovanpå.
3. Sätt in fisken i 175° ugn och låt den stå 3-5 minuter, eller tills smöret har smält ordentligt. Servera med pressad potatis, citron och färska kryddörter.
Kommentarer
Trackback