Gravad hälleflundra

300 gram   hälleflundrafilé med skinnet kvar                                                         
1   dl    strösocker                                                          
½ dl     salt                                                         
10   krossade vitpepparkorn                                                         
1     knippa grovt hackad dill                                                         
1      msk    hackad dill                                                         
1      msk    hackad persilja                                                         
1      msk    finskuren gräslök                                         
6    msk       osaltat smör                                                           
färska kryddörter   
 
 
Gör så här
1.                                 Börja med att grava fisken. Blanda socker, salt och peppar. Klappa in blandningen på fisken, strö över dillen och lägg fisken i kylskåp 1 dygn, gärna i plastpåse.                     
2.                                 Skrapa av kryddorna och skiva fisken tunt. Lägg skivorna på ett ugnssäkert serveringsfat eller direkt på ugnssäkra tallrikar. Hacka dillen och persiljan och skär gräslöken smått. Strö över de hackade kryddörterna och fördela smöret ovanpå.                     
3.                                 Sätt in fisken i 175° ugn och låt den stå 3-5 minuter, eller tills smöret har smält ordentligt. Servera med pressad potatis, citron och färska kryddörter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0