Valnötsbröd
Valnötsbröd
1 l vatten
2 pkt torrjäst
1.5 kg mjöl
1 tsk salt
1 msk socker
2 msk olja
1 dl valnötter
Lös upp jästen i fingervarmt vatten
Blanda i de andra ingredienserna och arbeta till en smidig deg.
Jäs cirka 30 minuter.
1 l vatten
2 pkt torrjäst
1.5 kg mjöl
1 tsk salt
1 msk socker
2 msk olja
1 dl valnötter
Lös upp jästen i fingervarmt vatten
Blanda i de andra ingredienserna och arbeta till en smidig deg.
Jäs cirka 30 minuter.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord och forma till bullar
Lägg bullarna på bakplåtsklädda plåtar och jäs ytterligare 30 minuter
Sätt ugnen på 225 grader
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Kommentarer
Trackback