Smörrebröd med fisk

Smörrebröd med fisk

10 smörrebröd
Smörgåsmargarin eller smör
10 skivor grovt rågbröd, ca 10 x 4 cm stora
10 små salladsblad grönsallad
10 bitar torsk (jag valde änglamarks "eko-torsk" - spättan är utfiskad)
1 dl mjöl
2 ägg
4 dl ströbröd
salt och peppar
3 dl remouladsås
5 körsbärstomater
0,5 citron
några kvistar färsk dill
Förbered ev. ingredienser som baka rågbröd och göra remouladsås. Skär fisken i tio små bitar lagom att lägga på ett smörrebröd. Lägg i en skål och salta dem väl. Då dras vätska ut och fisken blir fastare. Låt stå 10 minuter. Häll av och torka fiskbitarna med hushållspapper. Häll upp mjöl på en tallrik, knäck och vispa ihop äggen i en bunke samt häll upp ströbröd på en andra tallrik. Vänd först fiskbitarna i mjöl, doppa sedan i ägg och vänd sist väl i ströbröd. Stek fiskfiléerna i olivolja och smör ljust bruna på varje sida. Ställ åt sidan att svalna (ställ ev. in i kylen om du förbereder innan). Skär bröden i ca 10x4 cm stora skivor. Skär ev. bort kanter. Bred skivorna med rågbröd med smörgåsmargarin eller smör. Skölj och plocka salladen och lägg ett litet salladsblad på varje brödskiva. Lägg på en panerad fiskfilé, toppa med en klick remouladsås, en klyfta citron samt lägg två halvor körsbärstomater på toppen. Garnera med plockad dill. Smörrebröd med panerad fisk klart att servera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0