Schnitzel
Schnitzel
kalv schnitzel
3 ägg
3 dl ströbröd + salt och peppar
Vispa ihop äggen, häll i en djup tallrik
Blanda ströbröd, salt och peppar i en annan tallrik.
Doppa först schnitzeln i äggsmeten, sedan i ströbröds blandningen och lägg sedan i stekpannan.
Stek ca 2 minuter per sida
Sås:
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 tsk dijon senap
salt och peppar
Blandas och låt stå och mogna
3 skållade tomater
1 pressad vitlök
olivolja
salt och peppar
Koka upp vatten, skålla tomaterna och slå sedan på kallt vatten.
Skala tomaterna, hacka dem.
Blanda, tomathack, vitlök, olivolja, peppar och (gärna fling-) salt.
Servera gärna med klyftpotatis.
kalv schnitzel
3 ägg
3 dl ströbröd + salt och peppar
Vispa ihop äggen, häll i en djup tallrik
Blanda ströbröd, salt och peppar i en annan tallrik.
Doppa först schnitzeln i äggsmeten, sedan i ströbröds blandningen och lägg sedan i stekpannan.
Stek ca 2 minuter per sida
Sås:
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 tsk dijon senap
salt och peppar
Blandas och låt stå och mogna
3 skållade tomater
1 pressad vitlök
olivolja
salt och peppar
Koka upp vatten, skålla tomaterna och slå sedan på kallt vatten.
Skala tomaterna, hacka dem.
Blanda, tomathack, vitlök, olivolja, peppar och (gärna fling-) salt.
Servera gärna med klyftpotatis.
Kommentarer
Trackback