Räktoast med havtornsvinägrett

Räktoast med havtornsvinägrett

500 g räkor, med skal
2 tomater
1 avocado
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 fefferoni
Pressad juice från en ½ citron
1 tsk koriander (eller ½ dl färsk)
lite bladpersilja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

4 rostade skivor bröd
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta

Vinägrett
2 msk havtornsjuice
1 tsk strösocker
0,5 dl olivolja
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Skala räkorna
Hacka grönsakerna och blanda samman med räkorna
Tillsätt kryddorna och ställ undan skålen i kylen tills det är dax att servera.

Ringla olivolja över brödet, gnid vitlöksklyftan på brödskivan, rosta i ugnen tills den är gyllenbrun

Lägg en skiva bröd på tallrik, lägg på räk/grönsaksröran på brödet.

Ringla över havtornsvinägretten eller servera den bredvid (tips.. i en äggkopp)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0