Matiga mackor

Matiga mackor
8 stycken

OBS!  dess bröd görs kvällen innan och jäser i kylskåp eller matkällare

25 gram jäst
2 ½ dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 dl havregryn
1 dl vetekli
5 dl vetemjöl

Fyllning
8 skivor rökt skinka eller kalkon
16 skivor lagrad ost

Garnering
Solrosfrön, sesamfrön eller vallmofrön

Smula jästen i en bunke
Häll på lite vatten och rör till jästen läst upp sig.

Tillsätt resterande vatten, olja, salt, havregryn, vetekli och nästan allt mjöl

Arbeta degen smidig

Ta upp degen och dela den i 16 bitar
kavla ut bitarna till rundlar

Lägg på ost och skinka/kalkon på 8 av de utkavlade rundlarna
Lägg sedan på de resterande rundlarna som lock och tryck till kanterna ordentligt

Lägg frallorna på bakplåtspapper på en plåt.
Täck med ännu ett bakplåtspapper och plastfolie utanpå
Ställ plåten i kylskåpet/matkällaren över natten.

Godmorgon!
Sätt ugnen på 250 grader

Ta fram plåten du ställde undan kvällen innan och låt gäsa i rumstemperatur ca 15 minuter.
Pensla med ägg.
Stö över valria frön.

Grädda mitten i ugnen ca 12 minuter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0