Matiga mackor
Matiga mackor
8 stycken
OBS! dess bröd görs kvällen innan och jäser i kylskåp eller matkällare
25 gram jäst
2 ½ dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 dl havregryn
1 dl vetekli
5 dl vetemjöl
Fyllning
8 skivor rökt skinka eller kalkon
16 skivor lagrad ost
Garnering
Solrosfrön, sesamfrön eller vallmofrön
Smula jästen i en bunke
Häll på lite vatten och rör till jästen läst upp sig.
Tillsätt resterande vatten, olja, salt, havregryn, vetekli och nästan allt mjöl
Arbeta degen smidig
Ta upp degen och dela den i 16 bitar
kavla ut bitarna till rundlar
Lägg på ost och skinka/kalkon på 8 av de utkavlade rundlarna
Lägg sedan på de resterande rundlarna som lock och tryck till kanterna ordentligt
Lägg frallorna på bakplåtspapper på en plåt.
Täck med ännu ett bakplåtspapper och plastfolie utanpå
Ställ plåten i kylskåpet/matkällaren över natten.
Godmorgon!
Sätt ugnen på 250 grader
Ta fram plåten du ställde undan kvällen innan och låt gäsa i rumstemperatur ca 15 minuter.
Pensla med ägg.
Stö över valria frön.
Grädda mitten i ugnen ca 12 minuter
8 stycken
OBS! dess bröd görs kvällen innan och jäser i kylskåp eller matkällare
25 gram jäst
2 ½ dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 dl havregryn
1 dl vetekli
5 dl vetemjöl
Fyllning
8 skivor rökt skinka eller kalkon
16 skivor lagrad ost
Garnering
Solrosfrön, sesamfrön eller vallmofrön
Smula jästen i en bunke
Häll på lite vatten och rör till jästen läst upp sig.
Tillsätt resterande vatten, olja, salt, havregryn, vetekli och nästan allt mjöl
Arbeta degen smidig
Ta upp degen och dela den i 16 bitar
kavla ut bitarna till rundlar
Lägg på ost och skinka/kalkon på 8 av de utkavlade rundlarna
Lägg sedan på de resterande rundlarna som lock och tryck till kanterna ordentligt
Lägg frallorna på bakplåtspapper på en plåt.
Täck med ännu ett bakplåtspapper och plastfolie utanpå
Ställ plåten i kylskåpet/matkällaren över natten.
Godmorgon!
Sätt ugnen på 250 grader
Ta fram plåten du ställde undan kvällen innan och låt gäsa i rumstemperatur ca 15 minuter.
Pensla med ägg.
Stö över valria frön.
Grädda mitten i ugnen ca 12 minuter
Kommentarer
Trackback