Mandelskorpor
Mandelskorpor
3ägg
2 dl socker
0.25 tsk salt
1 msk finrivet apelsinskal
0.5 tsk bittermandelessens
1 dl olivolja
300 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g hel mandel
1½ dl vetemjöl
1ägg, 1tsk socker och 1msk vatten till att glansa skorporna
Ugnen på 200 grader
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt salt, apelsinskal, bittermandelessens, olja och sist vetemjöl och bakpulver
Arbeta ihop degen. Tippa sedan ut degen på mjölat bakbord och knåda in de hela mandlarna
Dela degen i 3-4 delar. Forma till rullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop ingredienserna till brödglanset och pensla rullarna generöst.
Grädda skorporna mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt längderna svalna cirka 15 minuter och skär dem sedan med riktigt vass kniv i knappt 3 centimeter tjocka skivor.
Lägg skorporna på plåtar med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Torka till skorporna i 100 grader ugnsvärme i 40-60 minuter. Låt helst skorporna mogna i smaken till dagen därpå.
Kommentarer
Trackback