Mandelskorpor


Mandelskorpor

3ägg
2 dl socker
0.25 tsk salt
1 msk finrivet apelsinskal
0.5 tsk bittermandelessens
1 dl olivolja
300 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g hel mandel
dl vetemjöl

1ägg, 1tsk socker och 1msk vatten till att glansa skorporna

Ugnen på 200 grader

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt salt, apelsinskal, bittermandelessens, olja och sist vetemjöl och bakpulver

Arbeta ihop degen. Tippa sedan ut degen på mjölat bakbord och knåda in de hela mandlarna

Dela degen i 3-­4 delar. Forma till rullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop ingredienserna till brödglanset och pensla rullarna generöst.

Grädda skorporna mitt i ugnen i 25­-30 minuter. Låt längderna svalna cirka 15 minuter och skär dem sedan med riktigt vass kniv i knappt 3 centimeter tjocka skivor.

Lägg skorporna på plåtar med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Torka till skorporna i 100 grader ugnsvärme i 40­-60 minuter. Låt helst skorporna mogna i smaken till dagen därpå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0