Majsbröd
Majsbröd
4 limpor
50 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
3 msk olivolja
2 tsk salt
12 dl dinkelsikt
2 ½ dl polentagryn
300 gram majskorn på burk
Lös upp jästen i vattnet
Tillsätt olja och salt
Arbeta in dinkelmjölet och polentagryn (spara lite gryn till dekoration)
Degen ska vara lite lös
Skölj majsen och arbeta in den i degen.
Jäs i 40 minuter
Sätt ugnen på 225 grader
Lägg ut ett bakplåtspapper i en långpanna och häll på degen
Skär tre snitt i degen så att du får fyra limpor och strö över lite polentagryn.
Jäs i 20 minuter
Grädda i mitten av ugnen 20 minuter
4 limpor
50 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
3 msk olivolja
2 tsk salt
12 dl dinkelsikt
2 ½ dl polentagryn
300 gram majskorn på burk
Lös upp jästen i vattnet
Tillsätt olja och salt
Arbeta in dinkelmjölet och polentagryn (spara lite gryn till dekoration)
Degen ska vara lite lös
Skölj majsen och arbeta in den i degen.
Jäs i 40 minuter
Sätt ugnen på 225 grader
Lägg ut ett bakplåtspapper i en långpanna och häll på degen
Skär tre snitt i degen så att du får fyra limpor och strö över lite polentagryn.
Jäs i 20 minuter
Grädda i mitten av ugnen 20 minuter
Kommentarer
Trackback