Kyckling enchiladas med Molesås och Salsa de jitomate
Kyckling-Enchhiladas med Molesås och Salsa de jitomate
4 personer
8 vetetortillas
1 grillad kyckling eller 4 stekta eller kokta kycklingfileer, delade i bitar
1 gullök
2 dl riven ost
200g fetaost
50 gram nachochips
Lägg ut en tortilla
Fördela i mitten, kyckling, lök, ost, fårost, smulade nachos samt lite mole- och salsasås.
Rulla ihop till en rulle och lägg i en ugnssäker form.
Upprepa proceduren, men det ska bli ost, fårost och sås över
Strö över resten av osten och fårosten, klicka på resten av såserna.
Stryk ut allt med en sked över rullarna.
Gratinera ca 20 minuter i 175 grader
Molesås
40 gram flagad mandel
1 msk sesamfrön
½ gullök
1 bit kanel
5 svartpepparkorn
2 kryddnejlikor
1krm anisfrön
2 feferoni
2 vitlöksklyftor
1 dl russin
1 burk krossade tomater
50 gram nachochips
25 gram smör
½ liter hönsbuljong
50 gram MÖRK choklad
chilipeppar
salt
Rosta mandel och sesamfrön
Hacka lök och fräs glansig i en del av smöret
Grovkrossa kryddorna, Hacka pepparfrukterna, pressa vitlöken och blanda allt tillsammans med mandel och sesamfrön i en bunke.
Tillsätt, russin, tomatkross och smula ner nachochipsen.
Hetta upp resterande smör i en tjockbottnad gryta.
Tillsätt innehållet i bunken och hälften av buljongen. Koka i 5 minuter.
Kör det sedan i en mixer till en slät massa.
Häll tillbaks i kastrullen och tillsätt sedan chokladen. Rör om tills den smält och späd sedan på med resten av buljongen.
Låt sjuda under lock ca 30 minuter på svag värme. Rör om då och då.
Smaksätt med chilipeppar och en aning salt.
Salsa de jitomate
½ gul lök
1 tsk olja
1 burk krossade tomater
½ hönsbuljongtärning
1 tsk tomatpure
½ krm svartpeppar
½ krm strösocker
1 feferoni
Skala och finhacka löken. Fräs den genomskinlig i olja
Tillsätt resten av ingredienserna
Koka upp och sänk värmen, sjud såsen ca 15 minuter
Ta upp chilin, dela den, skrapa ur kärnorna, finhacka och tillsätt efter önskad styrka
4 personer
8 vetetortillas
1 grillad kyckling eller 4 stekta eller kokta kycklingfileer, delade i bitar
1 gullök
2 dl riven ost
200g fetaost
50 gram nachochips
Lägg ut en tortilla
Fördela i mitten, kyckling, lök, ost, fårost, smulade nachos samt lite mole- och salsasås.
Rulla ihop till en rulle och lägg i en ugnssäker form.
Upprepa proceduren, men det ska bli ost, fårost och sås över
Strö över resten av osten och fårosten, klicka på resten av såserna.
Stryk ut allt med en sked över rullarna.
Gratinera ca 20 minuter i 175 grader
Molesås
40 gram flagad mandel
1 msk sesamfrön
½ gullök
1 bit kanel
5 svartpepparkorn
2 kryddnejlikor
1krm anisfrön
2 feferoni
2 vitlöksklyftor
1 dl russin
1 burk krossade tomater
50 gram nachochips
25 gram smör
½ liter hönsbuljong
50 gram MÖRK choklad
chilipeppar
salt
Rosta mandel och sesamfrön
Hacka lök och fräs glansig i en del av smöret
Grovkrossa kryddorna, Hacka pepparfrukterna, pressa vitlöken och blanda allt tillsammans med mandel och sesamfrön i en bunke.
Tillsätt, russin, tomatkross och smula ner nachochipsen.
Hetta upp resterande smör i en tjockbottnad gryta.
Tillsätt innehållet i bunken och hälften av buljongen. Koka i 5 minuter.
Kör det sedan i en mixer till en slät massa.
Häll tillbaks i kastrullen och tillsätt sedan chokladen. Rör om tills den smält och späd sedan på med resten av buljongen.
Låt sjuda under lock ca 30 minuter på svag värme. Rör om då och då.
Smaksätt med chilipeppar och en aning salt.
Salsa de jitomate
½ gul lök
1 tsk olja
1 burk krossade tomater
½ hönsbuljongtärning
1 tsk tomatpure
½ krm svartpeppar
½ krm strösocker
1 feferoni
Skala och finhacka löken. Fräs den genomskinlig i olja
Tillsätt resten av ingredienserna
Koka upp och sänk värmen, sjud såsen ca 15 minuter
Ta upp chilin, dela den, skrapa ur kärnorna, finhacka och tillsätt efter önskad styrka
Kommentarer
Trackback