Insalata tricolore
Insalata tricolore
4 personer
2 stora paprikor, en gul och en röd
1 påse mini mozzarella
1 låda ruccolasallad (men eftersom bonusdottern inte gillar det använde jag machetesallad)
40 gram parmesan
2 msk olivolja
Skalet från 1 citron
En knippa persilja
1 stor vitlöksklyfta
Balsamvinäger
Salt och peppar
Dela paprikorna och lägg dem med skinnsidan upp på bakplåtspapper
Grilla dem i ugnen 180 grader cirka 10 - 15 minuter
Låt paprikorna svala och ta av skinnet
Skär dem i tunna strimlor
Skölj persiljan och finhacka den
Finhacka vitlöken
Fördela blandningen över paprikorna och låt det stå och dra några timmar i kylen.
Skölj salladen, torka den
Lägg paprikablandningen över salladen
Droppa lite balsamvinäger och olivolja över alltihop och avsluta med att lägga på mozzarellan.
Garnera till sist med hyvlad parmesan, rivet citronskal samt krydda med salt och peppar.
4 personer
2 stora paprikor, en gul och en röd
1 påse mini mozzarella
1 låda ruccolasallad (men eftersom bonusdottern inte gillar det använde jag machetesallad)
40 gram parmesan
2 msk olivolja
Skalet från 1 citron
En knippa persilja
1 stor vitlöksklyfta
Balsamvinäger
Salt och peppar
Dela paprikorna och lägg dem med skinnsidan upp på bakplåtspapper
Grilla dem i ugnen 180 grader cirka 10 - 15 minuter
Låt paprikorna svala och ta av skinnet
Skär dem i tunna strimlor
Skölj persiljan och finhacka den
Finhacka vitlöken
Fördela blandningen över paprikorna och låt det stå och dra några timmar i kylen.
Skölj salladen, torka den
Lägg paprikablandningen över salladen
Droppa lite balsamvinäger och olivolja över alltihop och avsluta med att lägga på mozzarellan.
Garnera till sist med hyvlad parmesan, rivet citronskal samt krydda med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback