Jitterbuggar

Jitterbuggar 25 stycken

150 g smör eller margarin
3/4 dl socker
3 ½ dl vetemjöl

Maräng:
2 äggvitor + ett par droppar ättiksprit
1 ½ dl socker

Gör så här:
Hacka samman fett, socker och mjöl till en deg.
Lägg den att vila kallt i ½ - 1 timme

Mät upp äggvitorna till marängen i en bunke och låt den stå framme så att vitorna får rumstemperatur.

Kavla mördegen mellan två smörpapper så att den blir 28 *35 cm.

Droppa i ättikspriten i äggvitorna och vispa till hårt skum
Tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa tills den är styv och blank.

Bred marängsmeten jämt över mördegen.

Rulla ihop allt som en rulltårta med hjälp av smörpapperet.
Låt rullen ligga kvar i papperet och lägg allt i frysen i en timme.

Sätt ugnen på 175 grader

Ta fram rullen och skär med vass kniv i 1cm tjock skivor, doppa kniven i kallt vatten emellanåt.

Lägg på plåt, grädda tills de börjar få färg ca 15 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0