Viltbergare

Viltbergare (ur Kalle Moraeus ochRikard Nilssons kokbok En matresa i Dalarna)
4-6 personer

Alla ingredienser ska vara väl kylda
600 gram viltfärs
4-5 dl vispgrädde
2 ägg
50-75 gram getost
salt
vitpeppar
ströbröd
rårörda lingon
ca 150 gram smör att steka i

Passera de rårörda lingonen genom en finmaskig sil. Ställ kallt

Blanda färsen med lite salt och ägg, kör i mixern så att färsen blir smidig och binder.
Tillsätt grädden i en fin stråle, lite i taget.
Smaka av med lite mer salt och peppar

Forma fina biffar i handen med hjälp av en sked.
Vänd biffarna i ströbröd och stek dem gyllene på medelvärme i rikligt med smör.
Stek varje sida cirka 3 minuter.

Serveras med det brynta smöret och de passerade lingonen.
Gärna med färskpotatis. (fast i kokboken serveras den med potatispuré med svamp och lök)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0