Tuta

Tuta
(tunnbröd)

1 liter pressad potatis
1 ½ kkp vetemjöl
2 kkp rågmjöl
2 tsk salt

Potatisen kokas i mycket saltat vatten.
Låt den kallna.
Skala och pressa potatisen.
Blanda alla ingredienser
Arbeta degen i assistent ungefär en minut
Dela degen i 8 delar.
Kavla ut mycket tunnt med lite mjöl, kavla det sista med kruskavel.
Picka och borsta bort överblivet mjöl

Grädda brödet helst över öppen eld (gräddas på båda sidorna)
Har du ingen möjlighet till detta grädda i vanlig ugn 250 grader men låt plåten ligga i ugnen så den är varm.

(ur Kalle Moraeus ochRikard Nilssons kokbok En matresa i Dalarna)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0