Strand Arilds Tarte tartin

Tarte Tarin
Smördeg
1 kg äpplen
150 gram osaltat smör
125 gram florsocker
Ugnen 180 grader
Smördegen ska vara 3 mm tjock.
Gör din egen eller köp färdig.
Kavla ut (ca 2 cm större än stekpannan) och ställ kallt.
Skala, kärna äpplena.
Klyfta grovt.
Smält smöret i stekpannan på svag värme
Pudra över florsockret och rör ihop
Höj värmen på plattan och lägg ner äppelklyftorna.
När äpplena börjar släppa vätska oh karamellen börjar bli ljusbrun sätt in hela stekpannan i ugnen.
Efter ca 15 minuter ta ut stekpannan ochlägg på smördegslocket.
Vik ned kanterna
Sätt in pajen i ugnen ytterligare 15 minuter.
Tag ut pajen och låt den stå någon minut och vila.
Lägg serveringsfatet över pajen och vänd den över och servera
Kakan äts som den är . På Strand Arild serveras ingen vaniljsås eller glass till men.... det är ju efter tycke och smak.
(ur Smakriket en resa till utvalda stora kök i Petit Hotel)
Kommentarer
Trackback