Rödvinsås

Rödvinssås till kött
Från Bonniers kokbok

1 msk smör
2 msk finhackad gul lök
1 krm vitpeppar
1 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
4 dl vatten
1 buljongtärning
1 msk soja
2 dl rödvin
2 msk svart vinbärs gele
1 krm vitpepar
1 msk smör

Smält 1 msk smör i kastrull och fräs sedan lök, peppar oc tomatpure i 2 - 3 min.
Pudra över mjölet och blanda väl.
Häll i det kalla vattnet och låt det koka upp under omrörning.
Tillsätt buljongtärning, soja och vin.

Låt såsen koka 15 minuter.

Sila av.

Smaksätt med gele och peppar.

Tillsätt 1 msk smör.

(ur Bonniers stora kokbok)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0