Pitepalt
Pitepalt
5 - 6 personer
1 kg rå potatis
1 msk salt
3 ½ dl korngryn
3 dl vetemjöl
Fyllning:
300 gram rimmat fläsk
Kokning:
Vatten, samt 1 ½ tsk salt per liter vatten
Skala och riv potatisen.
Blanda samman den med salt, kornmjöl och vetemjöl till en deg.
Skär fläsket i tärningar
Forma till bollar, tryck in ett "hål" i bollen och fyll med fläsk.
Koka upp vatten och salt och lägg i palten.
Kokas på svag värme med locket på glänt ca 1 timme.
Serveras med lingonsylt och skirat smör.
5 - 6 personer
1 kg rå potatis
1 msk salt
3 ½ dl korngryn
3 dl vetemjöl
Fyllning:
300 gram rimmat fläsk
Kokning:
Vatten, samt 1 ½ tsk salt per liter vatten
Skala och riv potatisen.
Blanda samman den med salt, kornmjöl och vetemjöl till en deg.
Skär fläsket i tärningar
Forma till bollar, tryck in ett "hål" i bollen och fyll med fläsk.
Koka upp vatten och salt och lägg i palten.
Kokas på svag värme med locket på glänt ca 1 timme.
Serveras med lingonsylt och skirat smör.
Kommentarer
Trackback