Nässelbröd med oliver
Nässelbröd med oliver
50 g jäst
6 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
1-2 dl finhackade nässlor
10-15 hackade oliver
2 dl grahamsmjöl
11-12 dl vetemjöl
Rensa nässelskotten. (OBS Handskar!!)
Skölj och finhacka bladen
Blanda ut jästen i vattnet, tillsätt salt, nässlor, oliver, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl.
Knåda eller kör i assistenten.
Låt degen jäsa täckt med bakduk i 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader
Efter första jäsningen knåda degen en stund eller kör den några tag i assistenten.
Dela och forma två bröd som läggs på plåt och jäses i 30-40 minuter.
Gör ett par snitt i bröden. Sänk värmen till 200 grader och grädda i 30 - 40 minuter.
Kommentarer
Trackback