Maskros sirap
Maskros sirap
Några handfulla nävar maskrosblommor (utan stjälk)
vatten
socker
rivet skal från 1 citron
citronsyra
Lägg maskrosorna i en kastrull och häll på vatten så att det knappt täcker.
Värm försiktigt oc låt sjuda i ett par minuter. Låt sedan dra i ca 10 min.
Filtrera vätskan genom kaffefilter och mät den.
Häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt 2 - 2½ dl socker per dl vätska, rivet citronskal och knappt ½ tsk citronsyra per dl vätska.
Koka upp och låt koka sakta tills en sirap bildas.
Låt svalna något och häll på flaska
(ur Rätt och slätt ur naturen av Sölve Vatn)
Några handfulla nävar maskrosblommor (utan stjälk)
vatten
socker
rivet skal från 1 citron
citronsyra
Lägg maskrosorna i en kastrull och häll på vatten så att det knappt täcker.
Värm försiktigt oc låt sjuda i ett par minuter. Låt sedan dra i ca 10 min.
Filtrera vätskan genom kaffefilter och mät den.
Häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt 2 - 2½ dl socker per dl vätska, rivet citronskal och knappt ½ tsk citronsyra per dl vätska.
Koka upp och låt koka sakta tills en sirap bildas.
Låt svalna något och häll på flaska
(ur Rätt och slätt ur naturen av Sölve Vatn)
Kommentarer
Trackback