Maskros sirap

Maskros sirap

Några handfulla nävar maskrosblommor (utan stjälk)
vatten
socker
rivet skal från 1 citron
citronsyra

Lägg maskrosorna i en kastrull och häll på vatten så att det knappt täcker.
Värm försiktigt oc låt sjuda i ett par minuter. Låt sedan dra i ca 10 min.

Filtrera vätskan genom kaffefilter och mät den.

Häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt 2 - 2½ dl socker per dl vätska, rivet citronskal och knappt ½ tsk citronsyra per dl vätska.

Koka upp och låt koka sakta tills en sirap bildas.

Låt svalna något och häll på flaska

(ur Rätt och slätt ur naturen av Sölve Vatn)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0