Lyxig chokladtårta

Lyxig chokladtårta
14 - 16 bitar
150 gram smör eller margarin
150 gram mörk choklad
6 cl madeira (eller som jag använde whiskey) ;)
3 dl sylt (Sara Begner använder körsbär, själv använde jag plommon)
1 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 ägg
chokladglasyr:
150 gram mörk choklad
2 msk smör eller margarin
2 msk råsocker
2 msk kaffe
garnering:
frukt
ev, pinjenötter
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret tillsätt chokladen, madeiran (whiskeyn) och sylten.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd i chokladsmeten.
Vispa upp äggen och tillsätt dom.
Grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen
Glasyren:
Smält chokladen i vattenbad eller i micro.
Tillsätt smör, socker och kaffe, rör till slät smet.
När kakan kallnat, häll över glasyren och dekorera med frukt eller bär som går bra ihop med choklad. :)
Servera med grädde eller vaniljglass.
Kommentarer
Trackback