Kroppkakor
Kroppkakor
4 personer
10 kokta kalla potatisar
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
Fyllning:
200 gram rimmat fläsk (fast vi brukar ha bacon)
ev. 1 hackad lök
(½ tsk kryddpeppar)
Kokning
Vatten och 1 ½ tsk salt per liter vatten
Pressa potatisen, blanda med ägg, mjöl och salt.
Stek den hackade löken samt fläsket eller baconen. Krydda med peppar
Forma potatisdegen till en tjock rulle. Dela den i 12 bitar.
Rulla bollar och tryck ett hål i bullen, fyll med fläskblandningen. Täck igen hålet.
Koka upp vatten och salt.
Koka ca 5 minuter (tills de flyter upp)
Servera med lingonsylt och skirat smör
4 personer
10 kokta kalla potatisar
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
Fyllning:
200 gram rimmat fläsk (fast vi brukar ha bacon)
ev. 1 hackad lök
(½ tsk kryddpeppar)
Kokning
Vatten och 1 ½ tsk salt per liter vatten
Pressa potatisen, blanda med ägg, mjöl och salt.
Stek den hackade löken samt fläsket eller baconen. Krydda med peppar
Forma potatisdegen till en tjock rulle. Dela den i 12 bitar.
Rulla bollar och tryck ett hål i bullen, fyll med fläskblandningen. Täck igen hålet.
Koka upp vatten och salt.
Koka ca 5 minuter (tills de flyter upp)
Servera med lingonsylt och skirat smör
Kommentarer
Trackback