Choklad- Arraks- och Risbollar

Chokladbollar

ca 30 stycken

100 gram smör eller margarin
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
2 msk kaffe

Garnering kokosflingor eller florsocker

Rör fettet, socker och vaniljsocker poröst.
Blanda i kakao.
Tillsätt havregryn och kaffe
Rör tills det är väl blandat
Gör runda bollar som du sedan rullar i kokos eller pärlsocker

Arraksbollar
ca 20 stycken

100 gram smör eller margarin
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3 dl småkaks- och sockerkaks smulor
arrak essens eller punsch efter smak

Garnering
brunt chokladströssel

Rör matfett, florsocker, vaniljsocker och kakao poröst
Tillsätt kaksmulorna och rör tills allt är väl blandat
Smaksätt med arrak eller punsch
Forma degen till bollar och rulla i strössel

Risbollar

100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
2 dl puffat ris ( Vårgårda ris)

Vispa helst med elvisp smör och socker riktigt luftigt.
Rör ner havregrynen och riset.
Forma bollar och rulla sedan dessa i mer puffat ris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0