Choklad- Arraks- och Risbollar
Chokladbollar
ca 30 stycken
100 gram smör eller margarin
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
2 msk kaffe
Garnering kokosflingor eller florsocker
Rör fettet, socker och vaniljsocker poröst.
Blanda i kakao.
Tillsätt havregryn och kaffe
Rör tills det är väl blandat
Gör runda bollar som du sedan rullar i kokos eller pärlsocker
Arraksbollar
ca 20 stycken
100 gram smör eller margarin
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3 dl småkaks- och sockerkaks smulor
arrak essens eller punsch efter smak
Garnering
brunt chokladströssel
Rör matfett, florsocker, vaniljsocker och kakao poröst
Tillsätt kaksmulorna och rör tills allt är väl blandat
Smaksätt med arrak eller punsch
Forma degen till bollar och rulla i strössel
Risbollar
ca 30 stycken
100 gram smör eller margarin
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
2 msk kaffe
Garnering kokosflingor eller florsocker
Rör fettet, socker och vaniljsocker poröst.
Blanda i kakao.
Tillsätt havregryn och kaffe
Rör tills det är väl blandat
Gör runda bollar som du sedan rullar i kokos eller pärlsocker
Arraksbollar
ca 20 stycken
100 gram smör eller margarin
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3 dl småkaks- och sockerkaks smulor
arrak essens eller punsch efter smak
Garnering
brunt chokladströssel
Rör matfett, florsocker, vaniljsocker och kakao poröst
Tillsätt kaksmulorna och rör tills allt är väl blandat
Smaksätt med arrak eller punsch
Forma degen till bollar och rulla i strössel
Risbollar
100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
2 dl puffat ris ( Vårgårda ris)
Vispa helst med elvisp smör och socker riktigt luftigt.
Rör ner havregrynen och riset.
Forma bollar och rulla sedan dessa i mer puffat ris.
Rör ner havregrynen och riset.
Forma bollar och rulla sedan dessa i mer puffat ris.
Kommentarer
Trackback