Laxpiroger

24 stycken

Pirogdeg:
4½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
350 g kokt riven potatis
100 gram smör

Fyllning
½ purjolök, skivad och förvälld
75 gram champinjonerm, hackade
200 gram kallrökt lax finstrimlad
100 gram kräftstjärtar, hackade
2 kokta hackade ägg
½ citron, rivet skal
½ dl hackad dill
1 krm svartpeppar.

Penslas med 1 uppvispat ägg
Dekoreras med sesamfrön.

Sätt ugnen på 225 grader
Blanda ihop fyllningen
Arbeta ihop degen, dela den i två delar och kavla ut en del i taget till 30 * 40 cm
Tag ut rundlar med mått ca 10 cm stora
Lägg en klick fyllning i varje, tryck till piroger, pensa med ägg och grädda ca 10  - 15 min

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0