Schnitzel

Schnitzel

kalv schnitzel

3 ägg
3 dl ströbröd + salt och peppar

Vispa ihop äggen, häll i en djup tallrik
Blanda ströbröd, salt och peppar i en annan tallrik.

Doppa först schnitzeln i äggsmeten, sedan i ströbröds blandningen och lägg sedan i stekpannan.

Stek ca 2 minuter per sida

Sås:
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 tsk dijon senap
salt och peppar

Blandas och låt stå och mogna

3 skållade tomater
1 pressad vitlök
olivolja
salt och peppar

Koka upp vatten, skålla tomaterna och slå sedan på kallt vatten.
Skala tomaterna, hacka dem.
Blanda, tomathack, vitlök, olivolja, peppar och (gärna fling-) salt.

Servera gärna med klyftpotatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0