Räktoast med havtornsvinägrett
Räktoast med havtornsvinägrett
500 g räkor, med skal
2 tomater
1 avocado
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 fefferoni
Pressad juice från en ½ citron
1 tsk koriander (eller ½ dl färsk)
lite bladpersilja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 rostade skivor bröd
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Vinägrett
2 msk havtornsjuice
1 tsk strösocker
0,5 dl olivolja
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
Skala räkorna
Hacka grönsakerna och blanda samman med räkorna
Tillsätt kryddorna och ställ undan skålen i kylen tills det är dax att servera.
Ringla olivolja över brödet, gnid vitlöksklyftan på brödskivan, rosta i ugnen tills den är gyllenbrun
Lägg en skiva bröd på tallrik, lägg på räk/grönsaksröran på brödet.
Ringla över havtornsvinägretten eller servera den bredvid (tips.. i en äggkopp)
500 g räkor, med skal
2 tomater
1 avocado
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 fefferoni
Pressad juice från en ½ citron
1 tsk koriander (eller ½ dl färsk)
lite bladpersilja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 rostade skivor bröd
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Vinägrett
2 msk havtornsjuice
1 tsk strösocker
0,5 dl olivolja
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
Skala räkorna
Hacka grönsakerna och blanda samman med räkorna
Tillsätt kryddorna och ställ undan skålen i kylen tills det är dax att servera.
Ringla olivolja över brödet, gnid vitlöksklyftan på brödskivan, rosta i ugnen tills den är gyllenbrun
Lägg en skiva bröd på tallrik, lägg på räk/grönsaksröran på brödet.
Ringla över havtornsvinägretten eller servera den bredvid (tips.. i en äggkopp)
Kommentarer
Trackback