Barbecued chicken Hotter than Hell
Barbecued Chicken Hotter than Hell
8 - 12 personer
1 ½ kilo kyckling
½ dl margarin
1 msk lönnsirap
2 ½ dl hackad gul lök
4 finhackade vitlöksklyftor
1 1/4 liter ketchup
½ dl äppelcidervinäger
½ dl mörk sirap
½ dl worcestersås
½ dl öl
2 msk grovkorning senap
1 msk hickoryrök (personligen har jag använt hickorygrilloljan när jag inte fått tag på annat)
1 tsk chilipeppar
1 tsk svartpeppar
1 msk finhackad jalapenochili
Sätt ugnen på 200 grader
Smält matfettet med lönnsirapen i en stor gryta.
Tillsätt lök och vitlök och stek under omrörning i ca 3 minuter
Tillsätt ketchup, vinäger, sirap, worcestersås, öl, senap, flytande rök, chilipeppar, svartpeppar och hackad chili.
Rör om väl, lägg på lock och sjud i 30 minuter
Lägg kycklingdelarna/fileerna i en ugnsform Ställ in dem i ugnen i 30 - 40 minuter.
Vänd på bitarna och häll rikligt med sås över (ca 7 ½ dl) sänk värmen till 175 grader
Låt dem stå i 15 minuter, vänd sedan kycklingen igen, ös över sås och tillsätt resten av såsen.
Låt stå cirka 30 minuter i ugnen eller tills kycklingbitarna är lätt bruna och såsen glansig.
(Är ÄNNU godare dagen efter) ;)
8 - 12 personer
1 ½ kilo kyckling
½ dl margarin
1 msk lönnsirap
2 ½ dl hackad gul lök
4 finhackade vitlöksklyftor
1 1/4 liter ketchup
½ dl äppelcidervinäger
½ dl mörk sirap
½ dl worcestersås
½ dl öl
2 msk grovkorning senap
1 msk hickoryrök (personligen har jag använt hickorygrilloljan när jag inte fått tag på annat)
1 tsk chilipeppar
1 tsk svartpeppar
1 msk finhackad jalapenochili
Sätt ugnen på 200 grader
Smält matfettet med lönnsirapen i en stor gryta.
Tillsätt lök och vitlök och stek under omrörning i ca 3 minuter
Tillsätt ketchup, vinäger, sirap, worcestersås, öl, senap, flytande rök, chilipeppar, svartpeppar och hackad chili.
Rör om väl, lägg på lock och sjud i 30 minuter
Lägg kycklingdelarna/fileerna i en ugnsform Ställ in dem i ugnen i 30 - 40 minuter.
Vänd på bitarna och häll rikligt med sås över (ca 7 ½ dl) sänk värmen till 175 grader
Låt dem stå i 15 minuter, vänd sedan kycklingen igen, ös över sås och tillsätt resten av såsen.
Låt stå cirka 30 minuter i ugnen eller tills kycklingbitarna är lätt bruna och såsen glansig.
(Är ÄNNU godare dagen efter) ;)
Kommentarer
Trackback