Coq au Vin

1 kg kycklingfile

Skär i bitar och lägg i en påse med en blandning  av:
1 1/4 dl vetemjöl
cayennepeppar
1 tsk salt

Smält 125 gram margarin i en gryta.
Fräs  kycklingbitarna så att de bryns runt om.

Häll sedan på 6 msk whiskey eller cognac
Flambera

Rör sedan i:
1 hackad vitlöksklyfta
1 lagerblad
½ tsk torkad timjan
½ dl finhackad persilja
5 små scharlottenlökar (hackade)
skicade champinjoner
6 skivor rökt fläsk, bacon eller rökt skinka
nymalen svarpeppar efter tycke och smak
2 ½ dl rött vin

Låt allt puttra på låg värme i 45 minuter

Stek brödkrutonger i olja och lägg åt sidan.
Lägg ner dessa i grytan precis innan det är dax att servera.

Kan ätas med pasta, ris eller potatis



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0