Coq au Vin
1 kg kycklingfile
Skär i bitar och lägg i en påse med en blandning av:
1 1/4 dl vetemjöl
cayennepeppar
1 tsk salt
Smält 125 gram margarin i en gryta.
Fräs kycklingbitarna så att de bryns runt om.
Häll sedan på 6 msk whiskey eller cognac
Flambera
Rör sedan i:
1 hackad vitlöksklyfta
1 lagerblad
½ tsk torkad timjan
½ dl finhackad persilja
5 små scharlottenlökar (hackade)
skicade champinjoner
6 skivor rökt fläsk, bacon eller rökt skinka
nymalen svarpeppar efter tycke och smak
2 ½ dl rött vin
Låt allt puttra på låg värme i 45 minuter
Stek brödkrutonger i olja och lägg åt sidan.
Lägg ner dessa i grytan precis innan det är dax att servera.
Kan ätas med pasta, ris eller potatis
Kommentarer
Trackback