Lasagne (vegetarisk)

Lasagne

Ingredienser:

10 -12 lasagneplattor
1 ½ dl gräddfil eller creme fraiche
250 gram hårdost

Tomatsås:

1 gul lök hackad
1/4 dl olivolja
500 gram tomater
2 vitlöksklyftor tunnt skivade
1 knippa basilika
salt och svart peppar

Hetta upp oljan, stek löken genomskinlig, tillsätt tomater, vitlök, basilika salt och peppar koka i ca 25 minuter

Fyllning 1:

500 gram grön ärtor
50 gram smör
500 gram fänkål (ansad och skuren i 2 ½ cm stora bitar)
1 skivad vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
salt och svartpeppar

Koka upp ärtorna, spola dem under kallt vatten. Smält smöret i kastrull och fräs förskiktigt fänkål och vitlök tills allt är mjukt. Strö över mjölet och rör om. Krydda och bland i grädde och ärtor. Sjud några minuter till tjock sås.

Fyllning 2:

1/4 dl olivolja
1 stor aubergine skuren i 2 ½ cm stora bitar
1 vitlöksklyfta
lite tabasco

Hetta upp olivoljan och fräs auberginebitarna tillsammans med vitlök och tabasco tills de är brynta och mjuka

Fyllning:

500 gram spenat
1 krm muskotnöt
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk yoghurt, creme fraiche eller gräddfil
salt och nymalen svartpeppar

lägg spenaten i en kastrull och låt den mjukna i sin egen vätska. Krydda med muskot, salt och peppar samt lite pressad vitlök. Tillsätt yoghurt, gräddfil eller creme fraiche och ställ åt sidan.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett tjockt lager tomatsås i botten av en ugnssäker form. Lägg pastaplattor ovanpå.
Varva sedan fyllningarna och plattor tills allt är slut.
Avluta med ett lager tomatsås.
Bred på gräddfil eller creme fraiche.
Strö över riven ost och grädda cirka 25 minuter.

(ur Cranks gröna kokbok av Nadine Abensur)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0